Χάρτης ιστοσελίδας   Επιστ. υπεύθυνοι   Βοήθεια   Επικοινωνία      
 


 
    Βρίσκεστε εδώ: Βοήθεια  
 
  Εισαγωγή  
  Μαθήματα  
  Χρονολόγιο  
  Συνεργασία τάξεων  
  Ηλεκτρονικά βοηθήματα  
  Επίπεδα γλωσσομάθειας  
  Συνδέσεις  
  Forum Επικοινωνίας    Ομάδες εργασίας  
  Λίγα λόγια...  
  Θεωρητικό πλαίσιο  
Βοήθεια για εύκολη περιήγηση...

Φίλε επισκέπτη,

Η περιήγηση στην ιστοσελίδα του Λόγου Χάρη είναι ιδιαίτερα απλή και τη βοήθεια αυτή ελάχιστα θα τη χρειαστείς. Αν όμως συναντήσεις κάποια δυσκολία, μπορείς να διαβάσεις τις παρακάτω υποδείξεις:

  • Αφού εισαχθείς στην ιστοσελίδα, μπορείς να διαβάσεις την Εισαγωγή που σε πληροφορεί για το σκοπό και το περιεχόμενο του Λόγου Χάρη. Πατώντας στην αριστερή στήλη μπορείς επιπλέον να περιηγηθείς στα διάφορα μέρη της ιστοσελίδας. Εκεί θα βρεις όλες τις συνδέσεις πάνω στις οποίες στηρίχθηκε η δημιουργία της.

  • Ο δεύτερος κατά σειρά σύνδεσμος με το όνομα Μαθήματα είναι ο πιο σύνθετος και σ΄ αυτόν ίσως χρειαστείς τη βοήθεια αυτή. Πατώντας εκεί θα βρεις έξι ολοκληρωμένα μαθήματα λογοτεχνικών κειμένων που θα σε βοηθήσουν στη γνώση και κατανόηση της ελληνικής γλώσσας.

    • Μπαίνοντας σε κάθε μάθημα βρίσκεσαι μπροστά σ' ένα ποίημα. Μετά την ανάγνωσή του μπορείς να ασχοληθείς με τις δραστηριότητες που βρίσκονται ακριβώς κάτω από αυτό, προκειμένου να το κατανοήσεις τόσο γλωσσικά όσο και νοηματικά. Καλό θα είναι να διαβάσεις αρχικά τη θεωρία που αντιστοιχεί σε κάθε άσκηση και μετά να δοκιμάσεις τις γνώσεις σου απαντώντας στις ασκήσεις.

    • Στις ασκήσεις υπάρχει μεγάλη ποικιλία. Υπάρχουν ασκήσεις πολλαπλής επιλογής, συμπλήρωσης της κατάλληλης λέξης/φράσης (σε κενά διαστήματα ή σε σταυρόλεξο), αντιστοίχησης και σύντομης ανάπτυξης.

    • Στο δεύτερο μάθημα, μάλιστα, οι ασκήσεις είναι χωρισμένες σε δύο κατηγορίες, μια για αρχάριους και μια για προχωρημένους. Στην τελευταία κατηγορία υπάρχουν επιπλέον και ασκήσεις αυτενέργειας όπου μπορείς να ασχοληθείς περισσότερο με τα μηνύματα που το ποίημα σου πέρασε ή τους προβληματισμούς που σου δημιούργησε (ζωγραφική, συνέντευξη, έρευνα).


  • Τέλος, για μια γενική θεώρηση του περιεχομένου, πάτα στο σύνδεσμο Χάρτης ιστοσελίδας και θα ΄χεις μια πλήρη εικόνα της δομής της ιστοσελίδας καθώς και τη δυνατότητα γρήγορης πρόσβασης σε θέματα της επιλογής σου.

 
Copyright (c) 2007-2009. All rights reserved.